Halusitko avata oman ravintolasi tai oletko ehkä aina unelmoinut oman kahvilan avaamisesta? Vai onko sinulla jo taverna, pubi, pikaruokaravintola, johon haluat ehkä saada hieman enemmän nopeutta? Et ole yksin, monilla on tällaisia unelmia omasta ravintolastaan! Oman ravintolan pitäminen, olipa kyseessä naapuriravintola, suurempi ravintola tai pienempi pubi, voi olla melko vaikeaa. Varsinkin, kun olet uusi markkinoilla. On ajateltava henkilöstön seurantaa, palkkojen, toimittajien, ruoan, ruokalistan, tavaroiden hallintaa, tehokasta markkinointia ja mainontaa. Ilmassa on monta eri asiaa, joita sinun on seurattava.
Yksi tärkeimmistä asioista, joka on pidettävä mielessä, kun suunnittelet oman ravintolan avaamista, on sen sijainti, jossa ravintolan tilat tulevat olemaan. Monet ihmiset ajattelevat, että tämä on itsestäänselvyys, mutta näin ei ole. Tietenkin se riippuu siitä, minkälaisen yrityksen haluat perustaa. Hyvä idea saattaa olla demografisen kartoituksen tekeminen sijainnin suhteen. Millaisia tiloja on alueella, joka sinua kiinnostaa, mitkä puuttuvat, mihin asiakaskuntaan haluat keskittyä. Sinun pitäisi käyttää myös aikaa houkuttelevan ravintolan nimen valitsemiseen.
Ravintolan nimi on myös tärkeä asia, jota kannattaa miettiä yksityiskohtaisesti. Ravintolan nimen tulisi houkutella asiakkaita ja sopia sinulle henkilökohtaisesti ja yrityksellesi. Kokeile ideoita hyvistä nimistä perheen, ystävien ja kollegoiden kanssa. Hyvän ravintolan nimen on oltava helppo muistaa, ei liian monimutkainen ja helppo kirjoittaa. Hyvä nimi voi olla ainutlaatuinen, mutta ei liian pitkälle menevä ja, jollo on positiivinen merkitys. Logojen ja ravintoloiden värien valinta on ehdottomasti jotain, mitä sinun tulisi pitää mielessä. Esimerkiksi punainen voidaan havaita aggressiivisena värinä, mutta se voi myös antaa voiman, jännityksen ja intohimon tunteen. Vihreä on väri, jolla on rauhoittava vaikutus, joka välittää tunteen luonnosta, edistymisestä ja uudestisyntymisestä.
Suurin osa yritysmuodoista soveltuu ravintolaliiketoimintaan. Ravintolateollisuuden suosituin ja yleisin yritysmuoto on osakeyhtiö. Tämä yritysmuoto sopii parhaiten, jos aiot palkata henkilökuntaa, mikä sinun on useimmiten tehtävä ravintolassa. Osakeyhtiön perustamiseen ei tarvita pääomaa.
Ravintola on hyväksyttävä ruoan käsittelyä ja tarjoilua varten. Lisäksi vaaditaan tarjoilulupa, jos aiot myydä alkoholijuomia. Voit tarjoja vahvaa olutta, viiniä ja väkeviä alkoholijuomia vain, jos sinulla on yksittäisen perhekomitean myöntämä lupa. Palvelulupa hankitaan, jos tiloissa on hyvin varustettu ravintolakeittiö, ja lisäksi tilojen tulee olla paloturvallisuuden osalta hyväksyttäviä.
Perusvaatimukset anniskelulupaa hakeville
Jos kehität liiketoimintaasi ravintolateollisuudessa tai avaat kokonaan uuden ravintolan, sinun on useimmissa tapauksissa tehtävä suurempi investointi. Joissakin tapauksissa tämä tarkoittaa, että sinun on lainattava rahaa ulkoisista lähteistä. Ravintoloiden ja kahviloiden rahoitusmahdollisuudet voivat olla hieman hankalia ja vaikeita. Suuret pankit ja muut lainanantajat saattavat ajatella, että suurempien lainojen myöntämisriski on aivan liian suuri, mutta onneksi pankit eivät ole ainoa vaihtoehto. Me KOMPAR:issa autamme mielellämme vertailemaan lainanantajamme erilaisia ehtoja ja tarjouksia ravintolarahoitukseen.
Yrityslainat ravintoloille KOMPARin kautta voidaan mukauttaa erilaisiin tarpeisiin, ja ne auttavat sinua varmasti hoitamaan ravintolaliiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla! Alla on muutama esimerkki mihin lainaa voidaan käyttää, mutta esimerkkejä on myös paljon enemmän.